Αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα

Αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα

Κάθε τέτοια εποχή όλοι ψάχνουν για αεροπορικά εισιτήρια για τους αγαπημένους τους προορισμούς ή για να ανακαλύψουν νέα μέρη.
Λόγω ότι η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα – όπως σε όλες τις παγκόσμιες γιορτές – η προσφορά αυξάνεται ελάχιστα(λίγα παραπάνω δρομολόγια η κάθε αεροπορική εταιρεία) και έτσι οι τιμές αυξάνονται κατά πολύ.
Σ’αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τρόπους για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όσο πιο οικονομικά μπορείτε!

Προγραμματισμός

Το βασικότερο πράγμα όταν κάνετε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων είναι ο προγραμματισμός. Φυσικά εαν έχετε φτάσει να διαβάζετε αυτό το άρθρο μέσα Δεκεμβρίου και δεν έχετε κλείσει αεροπορικά εισιτήρια, σίγουρα ο προγραμματισμός σας έχει πάει περίπατο! Για την επόμενη φορά, να γνωρίζετε ότι πρέπει να κλείνετε τα εισιτήρια σας το αργότερο εως το τέλος Οκτωβρίου, εαν θέλετε να έχετε προνομιακές τιμές και αισθητά χαμηλότερες απ’οτι την τελευταία στιγμή(διαβάστε ένα tip παρακάτω για last minute αεροπορικά εισιτήρια). Έτσι, προγραμματίζοντας τις διακοπές σας 3 μήνες πιο πριν ειδικά κατά τις περιόδους high season, εξοικονομείτε αρκετά χρήματα τόσο από τους αεροπορικούς ναύλους όσο και από το ξενοδοχείο σας.

Εύρεση εισιτηρίων online

Ο παραδοσιακός τρόπος των ταξιδιωτικών πρακτορείων έχει ξεπεραστεί πλέον. Όλοι αναζητάνε τα αεροπορικά τους εισιτήρια διαδικτυακά σε ιστοσελίδες που συγκρίνουν μεταξύ τους όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Έτσι βλέπετε με ένα κλικ με τι αεροπλάνο θα πετάξετε, ποιό δρομολόγιο σας βολεύει, σε πιο αεροδρόμιο προσγειώνετε, κ.ο.κ. Όλα αυτά από την άνεση του σπιτιού σας και σε σαφώς χαμηλότερες τιμές.

Αναζήτηση σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες

Ακόμα και εαν ψάχνετε για εισιτήρια για 3-4 μήνες μετά, υπάρχουν μερικές ημέρες και ώρες που βρείτε πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Αυτές συνήθως είναι οι βραδυνές ώρες, αργά(μετά τα μεσάνυχτα) και οι ημέρες που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες τους πιο φθηνούς ναύλους είναι συνήθως Τρίτη και Πέμπτη σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία. Δοκιμάστε μια αναζήτηση αυτές τις ημέρες!

Last minute προσφορές

Εδώ υπάρχει το ρίσκο τελικά να μην βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και να αναγκαστείτε να τα κλείσετε αρκετά πιο ακριβά. Όμως μερικές φορές λόγω ότι δεν γεμίζει το αεροπλάνο και υπάρχουν κενές θέσεις, οι αεροπορικές εταιρείες βγάζουν εισιτήρια σε προσφορά μερικές ημέρες πριν την πτήση για να καλύψουν τα έξοδα και να μην φύγει το αεροπλάνο με άδειες ημέρες. Ρισκάρετε όμως να περιμένετε μέχρι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή; Ενώ θα πρέπει ήδη να έχετε κλείσει ξενοδοχεία, αμάξι,κτλ..

Η επιλογή είναι δική σας, καλές γιορτές!

Tags :

0 thoughts on “Αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *